Túl vagyunk az első héten. Élveztétek? Én nagyon!Igaz, sose gondoltam volna, hogy fogat mosni NEHÉZ.

Miután kiposztoltam a mindulnesschallenge #1 feladatát kiragasztottam egy cetlit a fürdőszoba tükörre egy szóval: fogmosás. Azt hittem ez majd segíteni fog és simán egyszerűen gyakorolom a tudatosságot – hiszen olyan régóta foglalkozom már vele, nekem ez meg se kottyanhat. AHA! Hát nem így történt. Az első néhány alakommal azon kaptam magam, hogy a hétvégi összegző írásomon agyalok. Hogyan fogom értékelni, mit írok majd és vajon sikerül-e tudatos lennem minden egyes fogmosásnál? Na erre a kérdésre azonnal felocsúdtam: Nem is figyelek oda, arra amit csinálok!!! Ismételten gépiesen mozgatom számban az elektromos fogkefét és csak várom az idő lejártát jelző berregést. Nem tudom mi történt az alatt a két perc alatt, amíg működött a fogkeve. Sajnos ez a gyakorlás nem sikerült.

Egy másik alkalommal pedig azt kezdtem el figyelni, milyen pofákat vágok fogmosás közben. Na ez már közelebb ál az eredeti tervhez, legalább a folyamat okozta történésekre koncentrál az én kis Monkey Mind-om és mindeközben jól szórakozik. Figyeljétek meg külső szemmel, hogyan is néztek ki fogmosás közben – vagy a párotokat. Nagyon vicces, nekem az egész napomat feldobta, most is hatalmas vigyor van az arcomon miközben ezeket a sorokat írom =)

Ma egy újabb gondolat: vajon mikor gépiesen mossuk a fogunkat nap mint nap ugyan azt az utat járja be a fogkefe mindig? Bal alul, jobb felül, elöl belülről, majd jobb alul és végül bal felül. Tök rendszertelen, csapongó kapkodós, mint minden amit odafigyelés nélkül végzek. Lehet, hogy egy összeszedettebb embernek összeszedettebbek a gépies szokásai is? Nektek mi a megszokott útvonal?

És hogy sikerült a gyakorlás? Bevontátok a családot? Barátokat? Érdekel mindenki tapasztalata, véleménye, sőt az új ötletek is. Kommenteljetek bátran, vagy keressetek személyesen e-mailben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.