Ezen a héten két értékeléssel, beszámolóval tartozom nektek.

A telefon meditáció, miután lecseréltem a háttérképet, működött. Ráadásul igazán élesben ki tudtam próbálni, ugyanis nem volt könnyű a hetem, el kellett intéznem néhány kellemetlen telefonhívást. Be kell hogy valljam: tényleg segít a lélegezz! módszer. Higgadtan át tudtam gondolni a szituációt, sőt egy esetben megmentettem magam körülbelül harmincezer forintnyi extra teher megfizetésétől. Mindezt nagyobb idegeskedés, “elborult agy” nélkül sikerült. Igazán hálás vagyok a jóga és a mindfulness tudományának, hogy ha apró lépésekben is, de végig kísérik és segítik mindennapjaimat.

A mindfulness challenge #4 – A jelen felfedezése játék számomra már nem új, és őszintén bevallva ilyen környezetben élve (a nyári Balaton) nem is nehéz. A természet nap, mint nap megörvendeteztet csodákkal, de a kerékpár út véletlen találkozásai vagy a közeli fesztiválról beszűrődő örömzenélő akusztikus zenekar is olyan pillanatok, amiket vétek nem a maguk teljessségében megélni. És nem is lehet máshogy, mert magukkal ragadnak.

Igazi Slow Life ez, és mégis rohan az idő, pörögnek az események de rengeteg mindenre jut idő. Mindezt hogyan? Sokszor elmerengek a nap végén, hogy ez mind tényleg ma történt velem? Hát nem csak 24 órából áll a nap? Vagy csal az ébresztő órám és nem is 8 órát alszom naponta hanem csak 4-et? De minél régebb óra ebben a helyzetben élek, egyre jobban elhiszem, hogy igen is, ez lehetséges! Hogy mi az oka? Talán a tévé és a számítógép mellőzése? Vagy az okostelefon tudatos háttérbe szorítása? Az feladatokra szánt szigorú időkorlát, ami megóv a fölösleges “túlóráktól”? A reggeli meditációk koncentrációra gyakorolt jótékony hatása? Valószínűleg mindezek együtt.

Ezekre a kérdésekre és még sok másra keresem a választ itt a yogago blogban is, és remélem idővel nem csak saját tapasztalataimmal, felvetéseimmel, de tényszerű tudásommal is segíthetem az életviteleteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.