Újra úton, és ez csodálatos érzés. Már-már természetes. Ahogy az egész világmindenség mozog, így én is mozgásban érzem jól magam. Mozgok a munkám során, a szabadidőmben és ha tehetem, mozgok a bolygón is: jövök-megyek.

Ahogy már Budapest felpezsdül körülöttem – a megszokott lassú életemhez képest – mindig sejtet valamit. Hogy ismét indulok. Egy újabb nagy kaland veszi kezdetét. Kis lépésekkel de beleugrom az ismeretlenbe. Most éppen Brüsszelen át Hollandiába tartok. A kedvezményes repülőjegynek és a Belgiumban felkeresendő barátoknak köszönhetően ezt a viszonylag rövid utat is lassan teszem meg: két-három napot még turistáskodok, mire elérek Leidenbe, hogy előkészüljünk a NAGY KALANDRA. Sok sok vívódás árán, lelkes “Miért ne?” Majd sötét “Te hülye vagy?” pillanatokkal teli hónapok után eldönöttem: bele vágok, fejest ugrok az ismeretlenbe: csatlakozom a holland Superlekker csapathoz, hogy 5 hónap allatt egy lakóbusszal leutazzunk a Jóreménység fokáig. Utunk célja részben humatiráriánus részben csak saját kalandvágyunk hajt, de egy biztos: nem lesz könnyű. Hosszas tervezést és körültekintő előkészületeket igényel, nem beszélve a nélkülözhetetlen emberi tulajdonságokról: alázatról, alkalmazkodóképességről és önismeretről.

Nyolcan egy nagy, kimondottan erre a célra átalakított busszal vágunk neki az útnak. Ez a busz lesz az otthonunk, közlekedési eszközünk és menedékünk a monszunos-maláriás-sivatagi homok viharos időkben.

Kalandjainkat angolul követhetek a csapat internet oldalán: www.teamsuperlekker.nl és ahogy lehetőségeim adják itt a yogago blogon is, ahol kicsit személyesebb hangvétellel beszámolok róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.