Ha érdekel a tudatos életmód, a mindfulness (magyarul tudatos jelenlét) és kacérkodsz a meditáció gondolatával, gyere el és próbálj ki különböző gyakorlatokat, játékokat Balatünfüreden és Győrben.

A workshop ára 3 500 Ft/fő.

JELENTKEZÉS

yogagohu@gmail.com

+36306322642

Mi is az a MINDFULNESS?

Magyarul leginkább tudatos jelenlétként, vagy éber figyelemként fordíthatjuk – de a köztudatban az angol mindfulness kifejezés terjedt el leginkább. Lényege a figyelem jelen pillanatra való összpontosítása anélkül a törekvés nélkül, hogy bármilyen különleges élményt megtapasztaljuk. Egyszerűen gyermeki kíváncsisággal figyeljük a dolgokat, azok állandóan változó mivoltát. Ennek egyik eszköze a meditáció, de átélhetjük mozgás formában és a mindennapi teendőink alatt egyaránt.

Mire jó a MINDFULNESS?

Kutatások bizonyítják, hogy az agy rendszeres tréningezése tudatos jelenlét alapú gyakorlatokkal pozitív változásokat indít el az idegrendszerben és a hormontermelésre is hatással is van. A rendszeres éberségmeditáció bizonyítottan jótékony hatással van az immunrendszerre, csökkenti a magas vérnyomást, befolyásolja a stressztűrő képességet, stimulálja az érzelmekkel kapcsolatos agyterületeket, de segítséget nyújthat alvászavarra, figyelemzavarra, függőségek leküzdésében vagy akár a poszttraumás szindróma kezelésében is.

Milyen lesz a WORKSHOP?

A körülbelül két órás foglalkozást egy meditációval nyitjuk, majd megosztjuk élményeinket egymással. Egy kis bevezető előadás után felfedező játékra indulunk egy szem mazsolával, ötleteket gyűjtünk a tudatos jelenlét mindennapi életbe való bevonásához és egy tudatos mozgással majd testpásztázással zárjuk a napot.

Ki tartja a foglalkozást?

Szabó Eszter vagyok, Yin-, SUP- és Outdoor jógáról már ismerhettek. Körülbelül négy éve ismerkedtem meg a mindfulnessel és a meditációval. Magával ragadott az egyszerűsége, egyértelműsége – az életemre gyakorolt pozitív hatása. 2019 nyarán határoztam el, hogy szeretném másokkal is megismertetni ezt a szemléletmódot, így jelentkeztem a Mindful Academy-be MBSR (Mindfulness Alapú Stressz Csökkentés) tanárnak. Jelenleg a képzésem folyamatban van, amelynek szerves része, hogy szupervízió mellett workshopokat tartsunk.

Mire lesz szükségem?

Fontos hogy kényelmes nadrágban gyere, amiben tudsz a földön ülni. Ez lehet szűk leggings, jóga nadrág, futónadrág vagy egy “buggyos gatya”. Van aki a leggings bő szoknya kombinációra esküszik. Próbáld ki! Én szeretek egy meleg kardigánt vagy egy nagyobb sálat a vállamra teríteni, hogy a mozdulatlan meditációban kellemesen melegen tartson, de takarókat tudunk adni mindkét helyszínen. A foglalkozáshoz szükséges minden már eszközt, párnát, jóga matracot biztosítunk – de ha van sajátod amihez ragaszkodsz, bátran hozd el! Emellett lehet nálad egy jegyzetfüzet és egy palack víz. De a legfontosabb, hogy Te magad jelen legyél!

Várok minden érdeklődőt szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.